Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Az igazat megvallva teherautó bérlés eddig még nem merült fel életem terepasztalán, viszont az egyik hétvégén a cégünk által már évek óta használt gépjármű futóműve elszállt, nem volt más választásunk, kénytelenek voltunk teherautó bérlés kapcsán körbenézni.

Egy teherautó bérlés előzménye

Ahogy fentebb belekezdtem, úgy adódott, hogy a céges verdánk nem volt üzemképes, a család kis furgonja pedig szervizben álldogált, szükségét éreztük valami kézenfekvőbb megoldást találni. Kis cég vagyunk, még csak fejlődő partneri kapcsolatokkal, úgy gondoltam, megpróbálok egy-két gépjárműves partnert megfűzni a dologgal, de mivel nem volt szabad kapacitásuk, így tovább kellett keresgéljek. A család és a rokonság körbe kérdezése után sorra kerültek a barátok is, sajnos nem sok sikerrel. Miért is gondoltam, hogy ha a témával foglalkozó partnereinknek nincs olyan szabad kocsija, ami nekünk kellene, akkor majd az ismerősöknek pont lesz? Nem baj, de legalább megpróbáltuk, hátha összejön valami. Nézelődéseim során többen javasolták, hogy mi lenne, ha az interneten próbálkoznék teherautó bérlés után nézni, mert ott egyrészt szélesebb a kínálat is, másrészt kapcsolódhatnak hozzá egyéb szolgáltatások, amik nem elhanyagolhatóak. Nosza, ha teherautó bérlés, akkor legyen, ilyen még nem volt nekünk úgy sem, végül a Határautó cégre esett a választásunk.

Tehát elérkezett a nagy nap, hogy ezt is kipróbáljuk. Eszembe is jutott, hogy régen, kissrác koromban imádtam a az ilyen gépjárműveket  – persze a játékokat – tologatni a haverokkal. Ott nem kellett sokat bíbelődni, ha éppen egy kocsi kellett. Játék közben elég volt átnyúlni a cimbora játékautói közé és el volt intézve a teherautó bérlés kérdése. Azért így felnőttként egy teherautó bérlés picivel több papírmunkát igényel, meg korrektebb dolog is előbb kérni, és majd aztán, ha jóváhagyták, lehet vinni.

teherautó bérlés

Hogy megy egy teherautó bérlés manapság?

Ha a weben keresgélünk és a teherautó bérlés szókapcsolattal próbálkozunk, akkor láthatjuk, hogy olyan cégeket ad ki eredménynek számunkra a kereső, akik kifejezetten ezzel a területtel foglalkoznak, és tesznek is róla, hogy netes keresés alkalmával az elsők között megjelenjenek. Okos dolog egyébként, figyelembe veszi a kereső egyén lustaságát. A teherautó bérlés „keyword” címen egy csomó olyan weblapot dobott a kereső, ahol nemcsak leírások és hirdetések, hanem gépjármű fotók is vannak már. Megesik, hogy pontosan arról a járgányról is találunk fotót, amit majd mi magunk fogunk hajtani. Tekintettel arra, hogy az általunk megkívánt gépjármű teljesítménye már tehergépjármű kategória, így az ilyen oldalak a személygépjárművek iránt érdeklődőknek valószínűleg nem sok élményt nyújtanának érdemben. Abban a kategóriában más utat érdemes választani, más kulcsszavakkal. Mivel számunkra a legfontosabb a teherautó bérlés volt, így a történet folytatásaként és hogy tárgyilagosak maradjunk, szűrtük a keresések eredményeit. A számunkra értékes, jobb minőségű oldalalakon jó néhány kép található az aktuálisan náluk bérelhető autókról.  Szerencsés esetben előfordul, hogy még talán több kép is készült a kiszemeltről, ami fontos lehet például akkor, ha nem lényegtelen a raktér belső kialakítása sem a rögzíthetőség szempontjából. A fotókon kívül itt olvashatóak a jármű műszaki paraméterei, meg van adva az autó típusa, aztán a saját és a hordozható/szállítható tömeg is.
Igen nagy tömegű áruszállítás esetén nem mindegy az sem, hogy a „kicsike” mekkora teljesítményű. A sofőr és üzembentartó szempontjából nagyon fontos még itt, hogy a teherautó bérlés során dízel, vagy benzin üzemű járgány kerül alánk, nyilván más-más gyorsulási és fogyasztási tulajdonságaik miatt. Emellett lényeges elem még a benne lévő összes futott kilométer is, valamint hogy mikor volt utoljára szervizben és ott milyen művi beavatkozásokon esett át.
Mondhatjuk, hogy nem bonyolult kérdés a teherautó bérlés, ha körültekintően jártunk el.