Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Learninghungarian.hu

Sokáig dolgoztam külföldön és ott ismerkedtem meg finn barátommal, akivel hosszas tépelődés után, úgy döntöttünk, hogy Magyarországon fogunk letelepedni, ennek számos előnye és hátránya figyelembevételével együtt is. Ami viszont sokkal fontosabb volt az az, hogy miután nem beszélt magyarul így a learninghungarian.hu metódussal, mielőbb megtanulhasson.

Learninghungarian.hu Budán

Mielőtt bárki is értetlenkedne, hogy miért akar valaki a jelenlegi Magyarországon letelepedni, amikor innen csak mennek el a fiatalok és a nem fiatalok is. Ennek egyszerű az oka. A finn minisztérium, ahol a barátom dolgozik kötött egy hosszútávú megállapodást az egyik vezető magyar tudományos intézettel, akikkel a learninghungarian.hu Finnországi bevezetésén és megvalósításán kell dolgoznia, figyelembe véve azokat a sajátosságokat, amelyek a két ország oktatási rendszere között fennállnak.

Learninghungarian.hu idehaza

Amikor belefogtunk az életünk hazaköltöztetésébe, akkor nagyon fontosnak találtuk, hogy legyen egy stabil pont az életünkben ahol élünk és onnan intézünk mindent. Mert egy idő után én is csatlakoztam a kinti munkájához és a learninghungarian.hu tanulási folyamatba beleszerettem én is, még akkor is ha magyar vagyok. Megkerestük ennek az egésznek a kiagyalóját, és hosszasan taglaltuk a részére, hogy miért is fontos ennek a finnországi bemutatása és, hogy ő ebből hogyan és miként fog és tud profitálni. Amikor megismerte az egész folyamatot és eljárási rendet, ő is beleszeretett és maximális támogatásáról biztosított minket.

Elmesélte, hogy ő is úgy fejlesztette ki ezt a módszert, hogy nagyon sok külföldi barátja volt és mindegyik azt mesélte neki, hogy egyszerűen képtelenek megbízható és profi, tökéletes nyelvtudást biztosító tanárt vagy iskolát találni. Ebből kifolyólag találta ki és fejlesztette ki a learning hungarian blog módszert, amelynek a lényege, hogy az emberek, akik szeretnének magyarul megtanulni, azok könnyedén, lazán szinte játszva sajátíthatják el a nyelvtudásukat és maradandó élményekben lehet részük. A módszer szülőanyjának évek óta visszajáró tanulói vannak, akik szájról szájra adják a nevét, és számos blog oldal illetve most már szakmai oldalak és ráadásul külföldi lapok is cikkeznek róla.

Az egyedisége annyira sikeressé tette ezt a learninghungarian.hu módszert, hogy láthatóan elért Finnország oktatási rendszeréig is, ahol szinte azonnal felismerték ebben a kuriózumot és azt a lehetőséget, hogy ebben a két ország oktatását szorosabbra lehetne fűzni és ezáltal számos más fronton lehetne együttműködni. Amikor hazaértünk azonnal felkerestük a kijelölt oktatási központokat és tudományos intézeteket, annak érdekében hogy egyeztessünk a learninghungarian.hu telepítéséről és arról, hogy kinek milyen elvárásai vannak és lesznek a másikkal szemben. A tárgyalások nagyon sikeresek voltak és szerencsére egy hónap alatt sikerült az első fázist le is zárni.