Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Learninghungarian.hu

Sokáig dolgoztam külföldön és ott ismerkedtem meg finn barátommal, akivel hosszas tépelődés után, úgy döntöttünk, hogy Magyarországon fogunk letelepedni, ennek számos előnye és hátránya figyelembevételével együtt is. Ami viszont sokkal fontosabb volt az az, hogy miután nem beszélt magyarul így a learninghungarian.hu metódussal, mielőbb megtanulhasson.

Learninghungarian.hu Budán

Mielőtt bárki is értetlenkedne, hogy miért akar valaki a jelenlegi Magyarországon letelepedni, amikor innen csak mennek el a fiatalok és a nem fiatalok is. Ennek egyszerű az oka. A finn minisztérium, ahol a barátom dolgozik kötött egy hosszútávú megállapodást az egyik vezető magyar tudományos intézettel, akikkel a learninghungarian.hu Finnországi bevezetésén és megvalósításán kell dolgoznia, figyelembe véve azokat a sajátosságokat, amelyek a két ország oktatási rendszere között fennállnak.

Learninghungarian.hu idehaza

Amikor belefogtunk az életünk hazaköltöztetésébe, akkor nagyon fontosnak találtuk, hogy legyen egy stabil pont az életünkben ahol élünk és onnan intézünk mindent. Mert egy idő után én is csatlakoztam a kinti munkájához és a learninghungarian.hu tanulási folyamatba beleszerettem én is, még akkor is ha magyar vagyok. Megkerestük ennek az egésznek a kiagyalóját, és hosszasan taglaltuk neki, hogy miért is fontos ennek a finnországi bemutatása és, hogy ő ebből hogyan és miként fog és tud profitálni. Amikor megismerte az egész folyamatot és eljárási rendet, ő is beleszeretett és maximális támogatásáról biztosított minket.

Elmesélte, hogy ő is úgy fejlesztette ki ezt a módszert, hogy nagyon sok külföldi barátja volt és mindegyik azt mesélte neki, hogy egyszerűen képtelenek megbízható és profi, tökéletes nyelvtudást biztosító magyar tanárt vagy iskolát találni. Ebből kifolyólag találta ki és fejlesztette ki a learning hungarian blog módszert, amelynek a lényege, hogy az emberek, akik szeretnének magyarul megtanulni, azok könnyedén, lazán szinte játszva sajátíthatják el a nyelvtudásukat és maradandó élményekben lehet részük. A módszer szülőanyjának évek óta visszajáró tanulói vannak, akik szájról szájra adják a nevét, és számos blog oldal illetve most már szakmai oldalak és ráadásul külföldi lapok is cikkeznek róla.

Az egyedisége annyira sikeressé tette ezt a learninghungarian.hu módszert, hogy láthatóan elért Finnország oktatási rendszeréig is, ahol szinte azonnal felismerték ebben a kuriózumot és azt a lehetőséget, hogy ebben a két ország oktatását szorosabbra lehetne fűzni és ezáltal számos más fronton lehetne együttműködni. Amikor hazaértünk azonnal felkerestük a kijelölt oktatási központokat és tudományos intézeteket, annak érdekében hogy egyeztessünk a learninghungarian.hu telepítéséről és arról, hogy kinek milyen elvárásai vannak és lesznek a másikkal szemben. A tárgyalások nagyon sikeresek voltak és szerencsére egy hónap alatt sikerült az első fázist le is zárni.

Learninghungarian.hu módszer

Legnagyobb örömünkre, váratlanul sikerült némi támogatási alapra is szert tennünk. Mivel mind a finn, mind a magyar a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik, így a nyelvrokonságot kutatóknak igen fontos behatóan ismerniük mindkát nyelvet. Mivel ezt csak folytonos nyelvoktatással lehet elérni, a learninghungarian.hu módszer kifejezetten jól jün külföldi, köztük finn nyelvészek magyarra oktatásában. Így hát egy kisebb támogatásra is méltónak találtatott a projektünk, ami azon tól, hogy nagy segítség, kifejezetten jó visszajelzés is.

Eleinte azt gondoltuk, hogy gondot okoz majd a távolság, de a legtöbb órát meg lehet tartani skype-on – ez is a learninghungarian.hu módszer része. Úgyhogy miután lezártuk az első fázist és mindent előkészítettünk, kapunk nyitva állt a hallgatók előtt is. Engem rettenetesen megelepett, mennyien akarnak megtanulni magyarul. És viszonylag is hányad az, aki csak úgy érdeklődésből kezdi és aztán lemorzsólódik. A legtöbben család, munka miatt, céltudatosan akarnak tanulni, és valóban szükségük van egy ilyen lehetőségre.

study online